Moderne trouwringen

Moderne trouwringen zijn de tegenhanger van klassieke trouwringen. Bij moderne trouwringen mag er meer en deze zijn dan ook in vele soorten beschikbaar. Logisch want tegenwoordig is de maatschappij veel meer op het individu ingesteld en heeft iedereen een eigen stijl ontwikkeld wat ervoor zorgt dat er meer aanbod is dan in de klassieke tijd.

Bicolour en tricolour ringen

Onder moderne trouwringen worden trouwringen van deze tijd bedoelt. Bicolour en zelfs tricolour zijn trouwringen die in deze categorie passen. Bicolour staat voor tweekleurig en tricolour voor driekleurig. Deze trouwringen worden dus van meerdere materialen gemaakt en vaak zijn ze in een boogvorm verwerkt waardoor de trouwringen een bijzondere en vooral erg moderne uitstraling krijgen.

modern ring 4

Meerdere diamanten

Meerder diamanten worden ook vaak gezien bij moderne trouwringen. Waar je bij de klassieke trouwring nog veelal met slechts één diamant zit kun je er bij de moderne trouwring veel meer kiezen.

platina ring 3

Persoonlijke stijl

Moderne trouwringen staan erom bekend dat ze aangepast kunnen worden naar de stijl van het individu. Juweliers bieden dan ook veelvuldig de keuze om trouwringen in jouw stijl te maken door te vragen of er nog aanpassingen moeten worden gedaan aan een model trouwring dat je hebt uitgekozen.

signet ring 5

Afwerking van moderne trouwringen

Als je een moderne trouwring kiest moet je nog een juiste afwerking kiezen. Hierbij kun je kiezen tussen mat en glanzend. Dit zijn twee tegenpolen.

Mat
Voor moderne trouwringen is mat de afwerking die ervoor zorgt dat je ring een wat ingetogen uiterlijk krijgt. Licht wordt bijvoorbeeld niet weerkaatst, maar eerder opgezogen. Krassen doet deze afwerking helaas wel, al is dit wel goed op te lossen door het opnieuw te bewerken.

platina ring  2

Glanzend
De andere afwerking is glanzend. Hierbij wordt licht juist wel weerkaatst en dit zorgt voor een schittering. Deze afwerking valt dan ook meer op dan de matte afwerking. Ook bij deze afwerking zul je krassen ontvangen. Maar deze afwerking laat het gemakkelijk toe om het opnieuw af te werken en weer mooi te maken. Moderne trouwringen zijn de trouwringen van nu. Het individu staat tegenwoordig centraal waardoor er vele trouwringen zijn. Zo heb je bicolor (tweekleurig) en zelfs tricolour (driekleurig) trouwringen. Bovendien kun je oneindig combineren met diamanten en hiermee je persoonlijke stijl creëren.

zilver ring 1