Platina trouwringen

platina ring 2

Platina is grijswit een zeer duurbaar en kostbaar edelmetaal. Zelfs één van de duurste en zeer zeldzaam. Op maar een aantal plekken op aarde is het beschikbaar. Trouwringen gemaakt van platina zijn alleen hier al om dus erg bijzonder. Platina is ideaal voor trouwringen omdat het enorm sterk is en iedere dag als sieraad gedragen kan worden. Het smelt bijvoorbeeld pas bij 1772º Celsius en kookt pas bij 3800º Celsius. Dit heeft Julius Caesar zelf ondervonden, hij schreef op dat hij een edelmetaal gevonden had dat onmogelijk kon worden gesmolten. Logisch want vuur bereikt maar tussen de 300º en 1100º Celsius.

platina ring 1

Platina verkleurt niet en is het voor iedere huid geschikt. Ook de gevoelige huid. Goud klinkt en lijkt altijd erg duur, maar platina is duurder dan goud. Met geelgoud wordt het vaak gebruikt bij sieraden voor de liefde.

Soorten platina trouwringen

Platina vindt je bijvoorbeeld terug in trouwringen. Het is in eerste instantie niet direct een populair materiaal omdat het erg zeldzaam en duur is. Maar het wordt tegenwoordig wel meer voor trouwringen gebruikt voor mensen die de liefde en verbondenheid met elkaar uiten. Er zijn een aantal soorten platina trouwringen beschikbaar.

Mat

Voor platina trouwringen is de matte keuze een veel gekozen afwerking. De matte afwerking zorgt ervoor dat licht niet gereflecteerd wordt en de ring een wat ingetogen uiterlijk krijgt. Je moet niet denken dat je platina ring de matte afwerking levenslang houdt. Ze krassen redelijk snel en zullen dan meer op een glanzende afwerking lijken. Gelukkig kunnen ze gepolijst of opnieuw afgewerkt worden.

Glanzend

Een glanzende afwerking is een ander veel gekozen afwerking. Het licht wordt gereflecteerd wat een sprankelend uiterlijk geeft. Er komen relatief snel krassen op glanzende ringen waardoor ze wat van hun glans verliezen en een meer matte uitstraling krijgen. Net als bij een matte afwerking kan dit makkelijk her-afgewerkt worden.

Platina is een zeer duur en zeldzaam materiaal wat tegenwoordig voor trouwringen gebruikt wordt. Het werd door Julius Caesar benoemd als materiaal dat niet gesmolten kan worden en in die tijd had hij gelijk. Vuur, daar kan platina namelijk gemakkelijk tegen. Naast dat het moeilijk gesmolten kan worden is het niet slecht voor de huid, zelfs voor mensen met een gevoelige huid. De prijzen lopen al snel op.

platina ring 3 platina ring 4