Signet ringen

 
De signet ring is een klassiek huwelijksjuweel dat ook op uw huwelijk niet mag ontbreken. Vaak gaat het over een zegelring die zich sedert generaties in de familie bevindt en die ter gelegenheid van een bijzondere familiale gelegenheid zoals een huwelijk of een geboorte doorgegeven wordt aan zonen en/of dochters die in het huwelijksbootje treden. Signetringen zien er in ieder geval statig uit, en daarom is het dan ook geen wonder dat het de perfecte huwelijksjuwelen zijn.

De familiale zegelring

Wanneer je over een signet ring mag beschikken die meteen ook het familiaal wapen draagt, dan is de keuze natuurlijk al gauw gemaakt. Een dergelijk traditioneel stuk is zeer geschikt als huwelijksjuweel. Dergelijke signet ringen hebben niet alleen enorm veel traditionele waarde, zulk een ring te dragen, is ook vaak heel emotioneel. Maar het is niet iedereen gegeven om met zulke erfstukken te mogen pronken tijdens het eigen huwelijksfeest.

 Signet ringen voor een huwelijk

Niets is zo geschikt om er je huwelijk mee te bezegelen als de signet ring. Daarom is het geen wonder dat het woord zegelring een veelgebruikt synoniem is voor signetring. Voor wie de signetring geen deel uitmaakt van de familiale traditie, zijn er wel degelijk mogelijkheden om toch deze bijzondere ringen te kunnen gebruiken als huwelijksjuwelen. Met een signetring druk je namelijk als geen ander uit wat en wie voor jou belangrijk zijn. Daarom vinden we vele voorbeelden van historische zegelringen terug in adellijke geslachten. Maar je hoeft niet van adel te zijn om een signetring te kunnen aanschaffen. Er is niets zo romantisch als zelf je eigen zegelring te ontwerpen.

 Je eigen signetring ontwerpen

Met je huwelijk bezegel je een bijzondere band. Het is mooi wanneer je je liefde voor elkaar ook kunt uitdrukken met een signet ring. Zegelringen zijn nogal zware ringen, en daarom wordt er ten onrechte vanuit gegaan dat signet ringen alleen maar voor mannen bedoeld zouden zijn. Niets is echter minder waar. De maakbaarheid van de samenleving geldt immers ook voor huwelijksjuwelen. Niets is romantischer dan als stel je eigen signetring te ontwerpen. Je kunt kiezen voor de initialen van elkaars naam, maar het kan natuurlijk nog persoonlijker. Wat is jullie handelskenmerk? Wat maakt dat jullie voor elkaar geboren zijn en wat maakt jullie als man en als vrouw zo uniek? Je kunt natuurlijk kiezen voor initialen, maar er zijn zoveel mogelijkheden met signetringen dat de mogelijkheden eindeloos zijn.