Zilveren trouwringen

Zilveren trouwringen zijn naast witgouden en geel gouden trouwringen tegenwoordig een populaire keuze. Het zijn erg eigentijds en stijlvolle trouwringen. Puur zilver is niet sterk genoeg om te gebruiken in ringen. Hierdoor is het zogenaamde sterling zilver gemaakt. Sterling zilver bestaat voor 92,5% uit zilver en 7,5% uit koper. Het gebeurt wel vaak dat er een laag puur zilver op de trouwringen worden aangebracht waardoor de trouwring er luxer uitziet. Deze extra laag zal er na verloop van tijd echter wel afgaan. Net als witgoud wordt er bij zilver ook wel gebruik gemaakt van rhodium. Hierdoor worden ze witter en krijgen ze wat meer glans. Ook deze laag zal er relatief snel af gaan.

Minder duurzaam Trouwringen

Als je voor zilver kiest moet je wel weten dat ze minder duurzaam zijn dan andere materialen. Zilveren ringen zijn minder sterk dan andere materialen. Onder kracht kunnen de ringen gemakkelijker buigen. Bovendien zijn ze niet erg bestemd tegen warmte aangezien ze het materiaal zijn dat het snelst smelt.

Voordeel is we dat zilveren trouwringen vele malen goedkoper zijn dan trouwringen van goud.
De afwerking van zilveren trouwringen

Mat

Naast eventueel rhodium kun je ook de keuze maken tussen verschillende afwerkingen. Hiervan is de matte afwerking een veel gekozen soort om de ring een wat ingetogen uitstraling te geven. Het ligt wordt bijvoorbeeld niet gereflecteerd. De afwerking is niet bestemd tegen krassen, maar kan wel opnieuw afgewerkt worden.

Glanzend

Glanzende ringen zijn eerder de keuze bij zilver aangezien het materiaal zelf ook erg glanzend is. Het ligt wordt gereflecteerd en hierdoor ontstaat er meer schittering. De glanzende afwerking is echter ook niet bestemd tegen krassen en zal opnieuw afgewerkt moeten worden.

Zilveren trouwringen zijn niet gemaakt van puur zilver, ze bestaan voor een klein gedeelte uit koper. Zilver is in aanschaf goedkoper maar je moet er wat voorzichter mee omgaan dan andere materialen. Wel geeft zilver een eigen look aan trouwringen aangezien geen enkel ander materiaal de zilveren schittering kan brengen. Bij warmte is zilver de trouwring die het eerste smelt. De prijs van zilveren trouwringen blijft veelal de aantrekkelijkste keuze om voor zilver te gaan.